Tisza tábor, 2018. június 18 – 23.

A hagyományos Tisza tábort idén is megszervezte Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete. A 6 napos táborban a község általános iskoláinak 5-6. osztályos kiemelkedő tanulói vettek részt. A tábornak a Sloga vállalat nyaralója adott otthont.

Nyári jutalomtábor az egyesület szervezésében 5-6. osztályos tanulók számára, akik ismereteiket az anyanyelv és hagyományápolás, népművészet, a történelem és helytörténet, valamint környezetvédelem körében kívánták bővíteni. A megvalósítás időpontja: 2018. június 18 – 23. A helyszín: Magyarkanizsa, Tisza-part, a volt Sloga vállalat nyaralója (Tiska Laguna). Táborvezető: Varjú Potrebić Tatjana. Résztvevők: 63 diák, és a nevelőik: Ábel István, dr. Bika Izabella, Cseszkó Körmöci Erika, Füzesi Sára, Huszta Erzsébet, Juhász Szabolcs, Juhász Hallai Hajnalka, Kávai Andor, Kávai Bózsó Ildikó, Komjáti Rekecki Dóra, Kukli Šćekić Tijana, Lazarević Miladin, Mujagić Daniel, Nagy Némedi Edina, Rakin Nikola, Szabó Csilla, Szabó Roland, Tatić Slavica, Török Edina, Vajda Attila, Vajda Orsolya, Varjú Léna. Ezen felül még 4 középiskolás diák segítette a tábor munkáját foglalkozások vezetésével. A gyerekek olyan foglalkozásokon vehettek részt, amelyek a tanulást és a kikapcsolódást is szolgálták. Egyrészt pótolták a hiányosságokat, másrészt bővítették a tanulók ismereteit: anyanyelvi, környezetvédelmi, helytörténeti, történelmi és földrajzi témakörökben. Sportvetélkedők is szerepeltek a programban. A gyerekek mindennap asztaliteniszezhettek, tollaslabdáztak, futballozhattak, röplabdázhattak. Sétáink alkalmával a helytörténeti nevezetességeket is megismerték a tanulók Magyarkanizsán. Számos kézműves foglalkozás gazdagította a tábori programot. Helyet kapott a nemezelés, a gyöngyfűzés, az origami, a rajzolás, a fonás. A délutáni hajókázás a Tiszán minden gyermek tetszését elnyerte, akárcsak a számháború, a medencében való fürdőzés, az íjász bemutató, a diszkó, az éjjeli kincskeresés és a szalonnasütés. Kirándulást is szerveztünk, úti célunk a zentai múzeum volt, ahol a táborlakók régészeti leleteket, népviseletet és kitömött állatokat szemlélhettek meg.

A tábor jó hangulatban, barátkozással telt, tábortűzzel és a szülőknek készített kis műsorral zárult 2018. június 23-án.

Tiszavirág (tábori krónika)

Cikkek: Pannon RTV, Info TV

Támogatók:

  • Bethlen Gábor Alap
  • Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság
  • Magyarkanizsa község önkormányzata
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Tisacoop – Magyarkanizsa
  • Községünk oktatási intézményei
  • Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ