Pedagógusnapi Ünnepi Akadémia, 2018.11.08.

A 2018-as évben 16. alkalommal került sor a Pedagógusnapi ünnepi akadémia megszervezésére. Egyesületünk minden évben ünnepi akadémia keretében emlékezik meg a tanügyi dolgozók napjáról. A pedagógusok egyesületének szervezésében november 8-án, szerdán este a Művészetek Háza adott otthont a rendezvénynek, melyen jelen voltak Miloš Kravić a Magyarkanizsa Községi Képviselő-testület elnöke, Kávai Szabolcs tanácsnok, a községben dolgozó tanítók, tanárok és óvónők, a közintézmények és vállalatok képviselői is. A jelenlevők létszáma mintegy 250 fő volt. Az ünnepi műsorban beszédet mondott Miloš Kravić és Vajda Attila, a pedagógus egyesület elnöke. A műsort egy komolyzenei blokk nyitotta meg.

A rendezvény központi eseménye az Év pedagógusa díj átadása volt. Községünk minden oktatási intézménye ily módon elismerésben részesíthette egy-egy kiváló pedagógusát. Az Év Pedagógusa díjat a Gyöngyszemeink intézményből Cseszkó Beáta, az Alapfokú Zeneiskolából Palković Elvira a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából Sulyok Lúcia, az oromhegyesi Arany János Általános Iskolából Kádár Judit, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Szepesi Zoltán, valamint a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolából Csicsai Zita vehette át az intézményvezetőktől. Az idei évben Magyarkanizsa Község pedagógus Egyesülete külön elismerésben részesítette Varjú Potrebić Tatjanát, a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ igazgatóját, az egyesület egyik alapító tagját, az oktatási intézmények munkájának önzetlen segítségéért és támogatásáért.

Az esemény a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ épületében állófogadással zárult.      

Az akadémia támogatói Magyarkanizsa Község mellett a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság voltak.