Ezer esztendő – irodalmi verseny és rajzpályázat, 2019.11.23.

November 23-án került sor az Ezer esztendő elnevezésű mesemondó verseny megszervezésére, amelyet Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete hirdetett meg, immár tizennegyedik alkalommal. A szemle helyszíne az oromhegyesi Arany János Általános Iskola volt. A rendezvényt az intézmény tanulói- Erdélyi Kamilla, Erdélyi Bálint és Bicskei Sándor- rövid zenés-irodalmi összeállítással nyitották meg. Az irodalmi és rajzpályázat témája egy adott népmese illusztrálása, elmesélése, leírása, majd előadása volt, korcsoporttól függően.

Vajda Attila az intézmény igazgatójaként és a Pedagógus Egyesülete elnökeként üdvözölte a versenyzőket, valamint a jelenlévő pedagógusokat, majd kiemelte, hogy a verseny megvalósulását Magyarkanizsa Önkormányzata, és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázatok tették lehetővé. Örömmel konstatálta, hogy a rendezvény nem veszít népszerűségéből, hiszen ebben a tanévben is mintegy ötven tanuló nevezett be a vetélkedőre.

 A zsűri csoportonként három tanulót emelt ki a szemle legjobbjaiként. Minden versenyző oklevelet kapott, a kiemeltek pedig könyvjutalomban részesültek.

Az óvodások közül Bajusz Anna (Oromhegyes), Német Alexandra (Horgos), Hődör Lilla (Kispiac), Domonkos Lilien (Horgos), és Túrú Zoé (Orom) munkái érdemeltek jutalmat. Az első osztályosok közül Apró Botond (Felsőhegy), Özvegy Kata (Kispiac) és Döme Lili (Oromhegyes) teljesítménye bizonyult legjobbnak. A második osztályosok kategóriájában legügyesebb mesemondók: Lékó Balázs Zétény (Oromhegyes), Hugyec Adrienn (Magyarkanizsa), valamint Valkovics Lara (Horgos). A harmadik osztályosok megmérettetésében a következő tanulókat díjazta a zsűri: Bohata Bence (Horgos), Vajdovics Maja (Oromhegyes), Cseszkó Tamara (Magyarkanizsa). A negyedikesek közül legjobbnak bizonyult: Bábinszki Tamás (Adorján), Tóth Horgosi Dávid (Tóthfalu), Tukacs Andrea (Orom), az ötödikben pedig Berec Éva (Magyarkanizsa) és Bicskei Sándor (Oromhegyes).