Ismerjük meg a Tisza mente történetét, 2019.12.18.

Magyarkanizsa és környéke az őskortól 1849-ig

Egyesületünk 2019-ben is megszervezett egy helytörténeti versenyt, amelynek szervezője az egyesület elnöke Vajda Attila volt. A verseny célja a tanórán kívüli oktatás keretein belül az új ismeretek megszerzése, valamint az anyanyelv ápolása. A megmérettetésre 2019. december 18-án került sor a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban. A tanulók a versenyre készített jegyzetből (Magyarkanizsa rövid története a kezdetektől 1849-ig) történelem-tanáraik (Rövid Jenő, Kávai Szabolcs, Bálint Balázs, Vajda Attila) segítségével készültek fel.

A megmérettetésen községünk, Magyarkanizsa, valamint Királyhalom általános iskoláinak hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulói vettek részt. A versenyen összesen 67 tanuló mérte össze tudását.  A zsűri a felkészítő tanárokból állott. A verseny egy írásbeli feladatlap kitöltése volt. Az eseményen a tanulók uzsonnát és frissítőt kaptak. Minden résztvevő szépen teljesített, a legjobb eredményt elért diákokat ajándékkönyvekkel jutalmazták. Ők a következők voltak: Birkás Dorina – Katona Vivien, Muhi Márk – Rúzsa Kristóf, Tilinkó Virág – Márton Evelin, Csikós Noé – Oroszi Armand, Nagy György Zsóka – Juhász Nikolett, Fodor Máté – Dobó Dorka.

Az anyanyelvápolás és a történelmi tudás bővülése mellett az ismerkedés és a barátkozás is megvalósult a szervezett programmal.

Köszönetet mondunk Magyarkanizsa Önkormányzatának, és a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központnak, hogy a vetélkedőt támogatta.