Történelmi vetélkedő Magyarkanizsa múltjáról, 2013.12.13.

Történelmi vetélkedő Magyarkanizsa múltjáról

Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete a pedagógusok érdekképviselete mellett az oktatás fejlesztését, az anyanyelv ápolását is fontos céljának tekinti. Az egyesület már korábban is szervezett a történelmez kötődő versenyeket, de Magyarkanizsa helytörténetével kapcsolatosat még nem. Vajda Attila ötlete és sikeres pályázatának eredményeként 2013. december 13-án került megrendezésre a Magyarkanizsa története elnevezésű vetélkedő, a Kis Ferenc Általános Iskola oromhegyesi épületében.

A versenyen községünk általános iskoláinak 6. és 7. osztályos tanulói vettek részt. Összesen 23 csapat (46 tanuló) mérte össze tudását. A megnyitó után elkezdődött a verseny, amely egy írásbeli feladatlap kitöltéséből állt. Minden résztvevő szépen teljesített, amiért dicsérőlapot kaptak. A legjobb 5 csapat tagjai (10 tanuló) ajándékkönyvvel térhettek haza, ők: Bicskei Nikolett és Dobra Janett Magyarkanizsáról, Szabó Imre és Barta Beatrix Horgosról, valamint Oromról Cseszkó Edina és Tukacs Krisztina, Szögi Roland és Nagy Nikolett, Konc Kriszta és Bognár Georgina.

Ezúton köszönjük a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárságnak, valamint Magyarkanizsa Önkormányzatának, hogy támogatásukkal lehetővé tették a vetélkedő megvalósulását. A szervezők remélik, hogy a verseny jövőre ismét megszervezésre kerül.

Képek: