Tisza tábor, 2014. június 30 – július 5.

Támogatók:

Kanjiza   Bethlen Gabor  MNTlogo

A hagyományos Tisza tábort idén is megszervezte Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete. A 6 napos táborban a község általános iskoláinak 5-6. osztályos kiemelkedő tanulói vettek részt. A tábornak a Sloga vállalat nyaralója adott otthont.

Főtámogatói: Magyarkanizsa Község Önkormányzata, az Bethlen Gábor Alap és a Sloga vállalat.

Olyan foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek, amelyek a tanulást és a kikapcsolódást is szolgálják. Egyrészt pótolják a hiányosságokat, másrészt bővítik a tanulók ismereteit: környezetvédelmi, helytörténeti és földrajzi témakörökben.

Sportvetélkedőket is rendeztek az idei labdarúgó világbajnokság szellemében. A gyerekek minden nap asztaliteniszezhettek, futballozhattak, röplabdázhattak.

Egésznapos kirándulást is szerveztek két természeti rezervátumba: a Ludasi-tóhoz és a Szelevényi erdőbe, ahol a tanulók megismerték környezetük élővilágát és kikapcsolódhattak a gyönyörű környezetben.

Kikapcsolódásként kézműveskedtek is: gyöngyöt fűztek, barátság karkötők készültek és ismerkedtek az origami rejtelmeivel.

A délutáni hajókázás a Tiszán minden gyermek tetszését elnyerte, akárcsak az Elmebajnokság, a címerkészítés és a szalonnasütés.

A tábor jó hangulatban, barátkozással telt, tábortűzzel és a szülőknek készített kis műsorral zárult 2014.július 5-én.

Tiszavirág 12 (tábori krónika)
Video (Cnesa Innfo TEVE riportja)


Képek: