Ezer Esztendő irodalmi és rajzpályázat, 2016.11.26.

Támogatók:

emmi-logoKanjiza 

Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete immáron tizenegyedik alkalommal hirdette meg az Ezer Esztendő című irodalmi és rajzpályázatot. Témája egy adott népmese illusztrálása, elmesélése, leírása, illetve előadása volt, korcsoporttól függően. A megmérettetésre 2016. november 26-án, szombaton került sor az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. A szemlét ünnepi műsor-összeállítással nyitották meg az iskola tanulói: Erdélyi Kamilla, Vajda Blanka, Bicskei Iván, Döme Brigitta és Kis Violetta.

A Pedagógus Egyesülete elnöke, Vajda Attila üdvözölte a versenyzőket, valamint a jelenlévő pedagógusokat, majd elmondta, hogy a verseny megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyarkanizsa Önkormányzata által kiírt pályázatok tették lehetővé.

A zsűri csoportonként három tanulót részesített könyvjutalomban, de minden versenyző kapott  oklevelet.

Az óvodások közül Kolompár Melissza (Horgos), Bicskei Jázmin (Magyarkanizsa), Lackó Balázs (Orom), Molnár Erik (Oromhegyes), Leopold Kata (Magyarkanizsa) részesültek jutalomban.

Az első osztályosok közül Babarci Ákos (Oromhegyes), Deák Viola (Zenta) és Rekovics Regő (Zenta) bizonyultak a legjobbnak. A második osztályosok kategóriájában legügyesebb mesemondók: Erdélyi Bálint (Oromhegyes), Purgel Dávid (Magyarkanizsa) és Sándor Heidi (Orom). A harmadik osztályosok versenyében a következő tanulókat díjazta a zsűri: Magosi Réka (Magyarkanizsa), Kávai Réka (Kispiac) és Szabó Bence (Felsőhegy). A negyedikesek közül legjobbnak bizonyult: Balázs Kolos (Oromhegyes), Oláh Illés (Magyarkanizsa), Rózsa Heléna (Tóthfalu), az ötödikben pedig Németh Kristóf (Magyarkanizsa), Bús Zsófia (Horgos) és Radics Dániel (Horgos).

Képek:
 
Video: