A Tisza mente múltjának megismerése, 2018.12.18.

(Magyarkanizsa és környéke az őskortól 1849-ig)

Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesületének évi programjában szerepelt egy helytörténeti történelmi verseny megszervezése, amelynek szervezője az egyesület elnöke Vajda Attila volt. A megmérettetésre 2018. december 18-án került sor a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban. A tanulók a versenyre készített jegyzetből (Magyarkanizsa rövid története a kezdetektől 1849-ig) történelem-tanáraik (Rövid Jenő, Kávai Szabolcs, Bálint Balázs, Vajda Attila) segítségével készültek fel.

A megmérettetésen községünk, Magyarkanizsa, valamint Bácsszőlős általános iskoláinak hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanulói vettek részt. A versenyen összesen 67 tanuló mérte össze tudását.  A zsűrit a felkészítő tanárok alkották. A verseny maga egy írásbeli feladatlap kitöltése volt. Az eseményen a tanulók uzsonnát és frissítőt kaptak. Minden résztvevő szépen teljesített, a legjobb eredményt elérő diákokat ajándékkönyvekkel jutalmaztuk. Ők a következők voltak: Birkás Dorina – Katona Vivien (Királyhalom), Muhi Márk – Rúzsa Kristóf  (Orom), Tilinkó Virág – Márton Evelin (Királyhalom), Csikós Noé – Oroszi Armand  (Tóthfalu), Nagy György Zsóka – Juhász Nikolett (Királyhalom), Fodor Máté – Dobó Dorka (Királyhalom).

A tanulók jókedvűen szálltak autóbuszra a kora esti órákban, és indultak haza. Az anyanyelvápolás és a történelmi tudás bővülése mellett az ismerkedés és a barátkozás is megvalósult a szervezett programmal. Köszönetet mondunk Magyarkanizsa Önkormányzatának, és a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központnak, hogy a vetélkedőt támogatta.

Támogató:

Képek