Tisza tábor, 2019. június 24-29.

A megvalósítás időpontja: 2019. június 24 – 29.

Helyszín: Magyarkanizsa, Tisza-part, Cserkésztelep.

Táborvezető: Varjú Potrebić Tatjana.

Résztvevők: 40 diák Magyarkanizsa község 5. és 6. osztályos tanulói és azok nevelői.

Nevelők: Ábel István, Cseszkó Körmöci Erika, Füzesi Sára, Huszta Erzsébet, Juhász Szabolcs, Juhász Hallai Hajnalka, Kávai Bózsó Ildikó, Komjáti Rekecki Dóra, Ördög Mariann, Mujagić Daniel, Nagy Némedi Edina, Gulácsi Beáta, Rakin Nikola, Szabó Roland, Tatić Slavica, Török Edina, Vajda Attila, Varjú Léna. Ezen felül még 4 középiskolás diák: Kiss Tímea, Varjú Maja, Császár Bence és Szekeres Ádám segítette a tábor munkáját, csapatvezetőként és a foglalkozások vezetésével.

A gyerekek olyan foglalkozásokon vehettek részt, amelyek a tanulást és a kikapcsolódást is szolgálták. Egyrészt pótolták a hiányosságokat, másrészt bővítették a tanulók ismereteit: anyanyelvi, környezetvédelmi, helytörténeti, történelmi és földrajzi témakörökben. A tábor témája a Tisza volt és az ahhoz kapcsolódó növény- és állatvilág, a környezetvédelem, történelme, földrajzi fekvése, valamint a Tisza versben, prózában, énekben, zenében.

Sportvetélkedők is szerepeltek a programban. A gyerekek mindennap asztaliteniszezhettek, tollaslabdáztak, futballozhattak, röplabdázhattak. Sétánk alkalmával a helytörténeti nevezetességeket is megismerték a tanulók Magyarkanizsán.

Számos kézműves foglalkozás gazdagította a tábori programot. Helyet a gyöngyfűzés, az origami, a rajzolás, a fonás, a szárított gyógynövények csomagolása.

 A délutáni hajókázás a Tiszán minden gyermek tetszését elnyerte, akárcsak a számháború, a medencében való fürdőzés, az íjász bemutató, a diszkó, az éjjeli kincskeresés és a szalonnasütés.

Kirándulást is szerveztünk, melynek úti céljai az oromhegyesi Bergel domb, Tóthfalu nevezetességei, és az oromi szélmalom voltak.

A tábor jó hangulatban, barátkozással telt, tábortűzzel és a szülőknek készített kis műsorral zárult 2019. június 29-én.

A táborról tájékoztatott az INFO TV, a Tiszavirág-tábori krónikánk.

Támogatók:

  • Magyarkanizsa község önkormányzata
  • Bethlen Gábor Alap
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Tisacoop – Magyarkanizsa
  • Községünk oktatási intézményei
  • Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ