Pedagógusnap – Ünnepi Akadémia, 2019.11.08.

A 2019. november 8-án 17. alkalommal került sor a Pedagógusnapi ünnepi akadémia megszervezésére. Egyesületünk évente ünnepi akadémia keretében emlékezik meg a tanügyi dolgozók napjáról. Az idén a Művészetek Háza adott otthont a rendezvénynek, melyen több mint 200 vendég jelent meg. Az ünnepséget megtisztelték Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa polgármestere, Kávai Szabolcs tanácsnok, a községben dolgozó tanítók, tanárok és óvónők, a közintézmények és vállalatok képviselői. Az ünnepi műsorban beszédet mondott Fejsztámer Róbert, és Vajda Attila, a pedagógus egyesület elnöke. A közönséget zongorakoncerttel örvendeztette meg Péter Zoltán magyarkanizsai származású zongoraművész.

A rendezvény fénypontja az Év pedagógusa díj átadása volt. Községünk minden oktatási intézménye ily módon elismerésben részesíthette egy-egy kiváló pedagógusát. Az Év Pedagógusa díjat a Gyöngyszemeink intézményből Lončar Sanja, az Alapfokú Zeneiskolából Gulyás Zsolt a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából Győri Viktor, az oromhegyesi Arany János Általános Iskolából Vas Sarolta, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Bicskei Anna, valamint a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolából Danyi Ildikó vehette át az intézményvezetőktől. Az idén életműdíjat is kiosztott az egyesület, amit Rózsa Szilvia óvodapedagógus érdemelt ki. Az esemény állófogadással zárult.

A rendezvény támogatói Magyarkanizsa Község mellett a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság voltak.