Ezer esztendő – irodalmi verseny és rajzpályázat, 2020.11.18.

2020. november 18-án került sor az Ezer esztendő elnevezésű mesemondó verseny megszervezésére, amelyet Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete hirdetett meg, immár tizenötödik alkalommal. A megmérettetés helyszíne az oromhegyesi Arany János Általános Iskola volt. Az irodalmi és rajzpályázat témája egy adott népmese illusztrálása, elmesélése, leírása, majd előadása volt, korcsoporttól függően.

Vajda Attila az intézmény igazgatójaként és a Pedagógus Egyesülete elnökeként üdvözölte a versenyzőket, valamint a jelenlévő pedagógusokat, majd kiemelte, hogy a verseny megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyarkanizsa Önkormányzata által kiírt pályázatok tették lehetővé. A járványhelyzet általi korlátozások betartása mellett ebben a tanévben 40 tanuló nevezett be a vetélkedőre.

A zsűri csoportonként három tanulót emelt ki a szemle legjobbjaiként. Minden versenyző oklevelet kapott, a kiemeltek pedig könyvjutalomban részesültek.

A kiemelt diákok névsora:

Óvodások: Elhárd Ágnes (Adorján), Bata Egon (Tóthfalu), Habonyi Petra (Magyarkanizsa), Huszák Emma (Orom), Sándor Petra (Magyarkanizsa),

1.osztály: Homolya Fanni (Magyarkanizsa), Gombos Lara (Felsőhegy), Kószó Karmen (Martonos),

2.osztály: Szűgyi Dávid (Felsőhegy),

3.osztály: Hugyec Adrienn (Magyarkanizsa), Lékó Balázs Zétény (Oromhegyes),

4.osztály: Rekecki Jázmin (Magyarkanizsa), Sziráki Gréta (Tóthfalu), Vajdovics Maja (Oromhegyes),

5.osztály: Tukacs Andrea (Orom), Sarnyai Patrik (Sarnyai Patrik).

Támogatók