Tanuljuk környezetünk nyelvét, október-december

Egyesületünk ezen programja azért született meg, hogy tanulóink ismerkedjenek a környezetükben élő, hasonló korú társaikkal, barátkozzanak a tolerancia jegyében, és egyúttal a különböző népek kultúráját megismerjék. A program az Arany János Általános Iskola és a szabadkai Szent Száva Általános Iskola korábbi baráti kapcsolata alapján jött létre. A Covid-19-járvány miatt a tervezett aktivitásokat részben meg kellett változtatni. A Válságtörzs döntéseinek értelmében módosultak programjaink, ami korlátozta az együtt tartózkodható diákok számát.

Az akció során négy találkozót tartottunk, ahol különböző korcsoportok tanulói találkoztak. A diákok közös tanórákon, műveltségi-és sportvetélkedőn, rajzversenyen vettek rész, ahol két nyelven folyt a munka. A program kiemelkedő eseménye a Diákparlamentek találkozója volt a magyarkanizsai Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központban és a Városházán. A parlament munkájában részt vettek a magyarkanizsai általános iskolák küldöttei, a szabadkai Szent Száva Általános Iskola diákparlamentjének képviselői, és kísérő tanáraik.

A tanulók nagyon aktívak voltak az összejövetelek alkalmával, betartva a tolerancia szabályait. A diákok kifejezték óhajukat, hogy a találkozókat folytatni kell, és jó lenne bevonni a többi község általános iskoláit is.