Pedagógusnap – Ünnepi Akadémia, 2021.11.05.

A 2021. november 5-én 19. alkalommal került sor a Pedagógusnapi ünnepi akadémia megszervezésére. Egyesületünk évente ünnepi akadémia keretében emlékezik meg a tanügyi dolgozók napjáról. Az idén a járványhelyzet rendelkezései szellemében szerveztük meg a rendezvényt. Pénteken délután a Művészetek Háza adott otthont az Akadámiának, melyen mintegy 140 vendég jelent meg. Az ünnepséget megtisztelte Fejsztámer Róbert Magyarkanizsa polgármestere, valamint a községben dolgozó tanítók, tanárok és óvónők képviselői. Az ünnepi műsorban beszédet mondott Fejsztámer Róbert és Vajda Attila, a pedagógus egyesület elnöke.

A rendezvény központi eseménye az Év pedagógusa díj átadása volt. Községünk minden oktatási intézménye ily módon elismerésben részesíthette egy-egy kiváló pedagógusát. Az Év Pedagógusa díjat a Gyöngyszemeink intézményből Bite Zsinka Andrea, az Alapfokú Zeneiskolából Atyimcsev Judit, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából Bús Remete Zsuzsanna, az oromhegyesi Arany János Általános Iskolából Bicskei Angéla, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Sass Judit, valamint a horgosi Kárász Karolina Általános Iskolából Tilinkó Judit vehette át az intézményvezetőktől. Az akadémián köszönőlevelet kaptak a községben dolgozó pedagógusok, akik az almúlt 2 évben televíziós órákat tartottak a távoktatás hatékonyságának elősegítésére. Az esemény állófogadással zárult.

A rendezvény támogatói Magyarkanizsa község önkormányzata mellett a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság voltak.

Támogatók